Ervaringen Myimperium

Ervaringsverhaal EMDR

Ik kwam bij Jacq terecht via mijn schoonzusje die een goede ervaring had bij haar. Mijn klachten waren op dat moment:

  • veel hoofdpijn.
  • stress
  • slecht slapen.
  • buikpijn
  • altijd spanning in mijn relatie.
  • ik was echt down.

Na een prettige intake, waarin ik echt een klik voelde maar vooral hoop en vertrouwen kreeg, zijn we gestart met een periode van sessies. We deden in een sessie vaak eerst iets met oefeningen en gesprek en dan EMDR.

De eerste keren waren echt overweldigend. Ik weet nog goed dat ik na de eerste EMDR ‘s avonds op de bank voor mij uit zat te staren en tegen mijzelf zei dat dit de slechtste beslissing ooit was. Ik was zo moe, kapot en emotioneel … Ik stuurde Jacq een berichtje, die reageerde even liefdevol en nuchter als altijd. Ze gaf me wat tips voor nu en vertelde dat deze reactie heel normaal was en dat er dan in ieder geval veel gebeurde en dat was goed en nodig. Enigszins getroost ging ik naar bed waar ik voor het eerst in tijden sliep als een os. Tijdens de sessies pakten we meer aan dan in eerste instantie de vraag leek; er kwam ook een heel vervelend stukje van vroeger naar boven. 

Ik vind het heel spannend maar ga het wel vertellen omdat ik weet dat veel vrouwen hiermee te maken hebben gehad in hun leven.

Ik was 10 jaar … mijn oom paste weleens op … hij heeft aan mij gezeten. Ik had dit ver weggestopt, tot ik opnieuw werd geconfronteerd met een man, toen mijn opdringerige vriendje. We waren 21 jaar en ook hij deed dingen met mij die ik echt niet wilde. Het ergste is nog dat ik mij vooral heel erg schaamde. Wat een stuk verdriet ben ik, dat mannen dit met mij doen. Bij het vriendje was ik alleen maar bang dat ik zwanger zou zijn. Dit heb ik 2 jaar lang nadien gedacht. Gek hè … zo lang. Dat kan niet eens en toch die angst … Later had ik heel veel moeite met intiem zijn. Ik had zowel problemen met mijn eigen lichaam als met seks met mannen. Ook met mijn eigen man.

Ik durf nu, na een tijdje EMDR en alles wat ik verder geleerd heb, echt te zeggen dat ik behoorlijk gelukkig ben. Zelden heb ik nog hoofdpijn of buikpijn, ik ben rustiger, heb een nieuwe baan waarin de grenzen niet meer zo spelen. De relatie met mijn man is veel beter en we doen rustig aan maar ik begin meer te genieten van samen zijn, ook in bed. 

Al met al blijkt het starten met Jacq de beste keuze tot nu toe te zijn. En Jacq zelf is echt heel kundig, rustig en lief. Ik heb mij veilig gevoeld bij Jacq. Altijd. En dat heeft ook echt geholpen. Jacq vroeg mij of ik anoniem een stukje wilde schrijven over mijn ervaring met EMDR bij Jacq. Dat moest ik doen van mijzelf. Al is het maar omdat ik zo wens dat mensen die tegen dit soort zaken aanlopen ook hulp gaan zoeken. Ik adviseer dan echt naar Jacq te gaan, want je hoeft niet zo te lijden, ook al denk je dat het nooit beter zal worden …

Anoniem, 43 jaar

Ervaringsverhaal Paardencoaching

Ik vind paarden eigenlijk een beetje eng. Ze zijn zo groot, ben bang voor mijn tenen of dat hij bijt. Maar stiekem ben ik ook bang voor wat het paard mij gaat vertellen …

Na een prettige intake met Jacq was ik al wel iets geruster. 

De afspraak daarna ging het gebeuren. Ik had slecht geslapen, lag zwetend wakker, heb drie keer op het punt gestaan om af te bellen … Maar ook dat durfde ik niet, dus ben ik gegaan. Op de parkeerplaats kwam Jacq mij met een glimlach tegemoet. We hebben even gepraat en Jacq vertelde mij nog een keer wat ik kon verwachten. Toen ging ik bij het paard Chant in zijn zandbak staan … Chant was echt heel lief, alsof hij voelde dat ik zo zenuwachtig was. Hij snuffelde en likte aan mijn handen. Jacq vertelde mij rustig wat dat betekende, ik herkende het gelijk. Ik werd steeds meer ontspannen. Jacq en Chant hielpen mij om dicht bij mijzelf en mijn gevoel te komen. Dat was echt heel erg fijn. Er gebeurde veel. We kwamen op een onderwerp waar veel gedoe in mijn leven uit voortkomt en dat gingen we nader bekijken, met gebruik van een bal. Het klinkt gek, maar ik voelde mij zo fijn; buiten, de vogeltjes, dat paard en het onderwerp en Jacq die zo rustig en oprecht aanwezig was. Heel bijzonder.

Inmiddels heb ik mijn sessies afgerond. De angel is eruit en ik weet hoe ik moet omgaan met mijzelf, mijn gevoel en situaties. Ik ben zelfs paarden een beetje leuk gaan vinden, hoewel ik nooit op zo’n dier zou gaan zitten. 

De paardencoaching en Jacq hebben mij enorm geholpen en ik raad het iedereen aan. Mijn nichtje en een goede vriendin gaan nu ook. Hopelijk hebben ze er net zo veel aan als ik.

Groetjes, Linda (38 jr.)

Ervaringsverhaal paardencoaching

Vroeger reed ik paard. Na verschillende therapieën, die blijkbaar wel wat maar niet voldoende hadden geholpen, leek het mij dan ook een goed idee om paardencoaching te proberen. Via mijn collega kwam ik bij Myimperium terecht. 

Ik had er dus echt een totaal andere voorstelling van!

Ik liep die bak in, mouwen opgestroopt, zo van: kom maar paardje. Nou, dat liep dus totaal anders … Dat paard keerde zijn rug naar mij toe. Ik schrok me rot. Dat is k*t … dacht ik even een paardenmeisje te zijn …😳 Maar Jacq vroeg heel chill: ‘Wat gebeurt er nu?’ Eerst bleef ik maar ratelen. Ze vroeg wat er in mij gebeurde. Ah, shit … Ja, ik werd boos, teleurgesteld, verdrietig, hard, weet ik veel. Dat was echt naar. Maar toen ging Jacq mij helpen aan de hand van vragen en oefeningetjes en zo. En dat paard was toen wel geïnteresseerd in mij. En ja, er waren dingen die in mijn leven ook echt zo gingen. Ik was me er niet bewust van, maar nu wel!

Ik ben nog vaker geweest en heb echt veel geleerd en ben oprecht een stuk relaxter dan de afgelopen twee jaar. Zeker. Ben er misschien nog niet helemaal, maar paardencoaching heeft mij goed geholpen.

Xox Yara (19 jr.)