EMDR

EMDR · 14. mei 2018
EMDR... klinkt heel ingewikkeld.. Tja… Dat is het ook wel. Wetenschappers kunnen nog steeds niet helemaal helder neurologisch uitleggen waarom het zo...
EMDR · 05. mei 2018
“Nou het stelt niet zoveel voor hoor. Maar elke keer schrik ik als ik dat geluid hoor of het zie. Ik kan prima met mijn hoofd beredeneren dat het onzin is en dat ik niet bang hoeft te zijn maar, alles in mij reageert. Van zweten tot snel ademen tot angst in mijn hoofd.”
EMDR · 03. april 2018
Soms maak je iets mee wat heftig is. Het kan zijn dat het te heftig is om te verwerken. Het blijft in je kleine hersens hangen...
EMDR · 02. januari 2018
En dan rijdt ik op de snelweg, auto's halen mij in.. ik blijf achter die vrachtwagen hangen. Ik zie niets. Doodsangst, straks klapt er eentje boven op mij. Eline zit met tranen en zweet op de stoel. Dit is haar 1e EMDR sessie. Ze wil van haar snelweg-angst af. In alle heftigheid is het aanwezig hier in deze veilige ruimte. Snel gaan we aan de gang, piepjes, oogbeweging, tikjes op de knieen, alles door elkaar. niet te volgen zegt ze.. goed zo! Je brain doet het goed! ...zo blijkt later.
EMDR · 02. januari 2018
14 is ze. Doodsbang! Als het donker wordt zit ze op de bank. Slaapt ook met licht aan. Komt door die ene keer dat ze in het donker naar huis fietste van sporten en klem gereden werd door een brommer. Rot lui. Loise wil EMDR. Tijdens de sessies is het heftig. tussen door veel mee bezig, maar met 2 sessies lukt het Loise om in het donker haar fiets in de schuur te zetten en ontspannen in slaap te vallen met alleen licht op de overloop. Dinsdagavond gaan ze alleen op de fiets naar een vriendin!