Verborgen talent

Ik ga het liefst van school af. Ik weet wel dat dat niet kan, maar zo stom vind ik het! Ik doe echt heel hard mijn best. Maar ik kan mij gewoon niet goed concentreren. Dat knopje heb ik niet in mijn hoofd, denk ik.

En ik ben dom. Emma leert de toets nooit en die haalt een 10. Joris precies hetzelfde. Ik leer superlang. Ik kan niet eens meer even gamen daarna omdat ik alleen maar voor die toets aan het leren ben. En weet je wat voor cijfer ik haal? Niets. Dan zegt de juf we doen het nog een keer want het ging niet helemaal goed.

Waar ben jij wel goed in?
Weet ik niet. Ik denk niets..

De pony staat al de hele tijd dicht bij haar en is zachtjes met zijn neus aan het snuffelen. Inmiddels is zij in zijn manen gaan friemelen en heeft ze een mooi vlechtje gemaakt. Hij geniet van haar aandacht, en haar rust.

Is dat waar je goed in bent? 
Heb jij echt aandacht voor iemand?

Ik denk dat hij jouw vriend zou willen zijn. Je bent heel lief voor hem. Normaal is deze pony best een beetje druk maar bij jou is hij heel relaxed. Ja, dat kan ik wel. Ik krijg altijd iedereen rustig, dieren en mensen, dat gaat vanzelf. En dat vind ik heel fijn.