Ton Jacobs

In vogelvlucht: Ik ben Ton, geboren eind 1960, en kom uit een bijzonder nest. Mijn ouders, elkaars tegenpolen, maakten bewust de 2e Wereldoorlog mee. Ik ben vader van een dochter (1994), een zoon (1995) uit mijn huwelijk en een zoon uit een latere relatie (2007). Tegen mijn wens in, heb ik met geen van hen contact.

Na het verlies van het contact met mijn kinderen, beloofde ik in mijn eerste opleiding alles wat ik op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zou leren, beschikbaar te stellen aan anderen. Mijn missie: als buitengesloten ouder anderen helpen om een dergelijk scenario te voorkomen of hen een plek bieden voor persoonlijke, discrete, integere en oprechte hulp.

Hechtingsproblematiek vormt een rode draad in mijn ervaring met cliënten. Ik kijk altijd naar de context van iemands opvoeding en luister met mijn hart. Zonder oordeel help ik om vastzittende emoties en hindernissen te doorbreken.

Mijn gereedschapskoffer bevat o.a. NLP, systemisch werk, EMDR en Transactionele Analyse. Deze mix is als de toverdrank van Asterix en Obelix; na een paar slokken voel je je sterk genoeg om het leven weer aan te kunnen.

In tegenstelling tot mijn collega’s ben ik geen fan van paarden. Mijn passie ligt bij boten; ik zeil al sinds mijn 10e en doe zelf het onderhoud aan mijn bootje.

"Het gevoel begrepen te worden door een liefdevolle ander, laat je terugkeren naar wie je bedoeld bent te zijn."

"Het gevoel begrepen te worden door een liefdevolle ander, laat je terugkeren naar wie je bedoeld bent te zijn."